Да, жена ми ме напусна! Не живеем заедно, но нямаме развод,

...
Да, жена ми ме напусна! Не живеем заедно, но нямаме развод,
Коментари Харесай

Жесток удар за доц. Атанас Мангъров, жена му го напусна

„ Да, жена ми ме напусна! Не живеем дружно, само че нямаме бракоразвод, аз още я обичам. И тя ще ме поддържа на изборите, както и цялото ми заедно семейство, както и старата ми майка, която също доста обичам. “

Това показа пред „ България през днешния ден “ доц. Атанас Мангъров малко откакто стана ясно, че ще влезе в партийните листи за София и Варна. Епидемиологът от 40 години е в брак със симпатичната Анна, като двамата имат общо четири деца. Раздялата им не била обвързвана с невярност или фамилен проблем, а просто в липса на пристрастеност, защото се познават от студентските години.

„ Такъв е животът! Ние се разбираме, обичаме и почитаме като всяко семейство, но решихме, че ни е по-добре разграничени на този етап„, изясни доцентът.
Анна и Атанас се срещнали около работата. Докторът си спомня, че тя била първата, която му помогнала в научна публикация, и по-късно „ не я пуснал “ да си тръгне.
„ Беше обич от пръв взор. Анна е хубавица, а и хитрец “, споделя инфекционистът.

Анна има дете от първия си брак – наследник Борислав, който Атанас отглежда като собствен роден ден. След това на бял свят се появява Елена, която носи името на майката на Мангъров, и близнаците Илия и Христо, кръстени на таткото на епидемиолога. С изключение на Борислав с днешна дата всички деца на двойката са се посветили на медицината и фармацията – Христо и Илия са лекари, а по-голямата им сестра Елена е фармацевт. Христо е кожен лекар, а Илия педиатър.

Самата брачна половинка на Мангъров отхвърли коментар.
„ Горд съм с децата си! Възпитах ги като почтени хора„, споделя още Мангъров.
Докторът е потомък на фамозна фамилия, а 98-годишната му майка, на която отпразнува рождения ден с торта и свещички, той посещава всекидневно, и то без да носи маска.

„ Майка ми 35 години беше шеф на детското поделение в болничното заведение в Стара Загора, където съм роден. След като приключи медицина в Загреб по време на войната, тя не е серпантина да чете и да се интересува и откакто спря да работи, от медицина. Баща ми Христо беше зъболекар и доста ме строяваше “, спомня си през днешния ден Мангъров.
Самият той не се опасява от гибелта и е виждал стотици случаи в кариерата си, когато се случват чудеса в излекуването на пациенти.

„ Имал съм и аз едно приключение, след което може да се каже, че пребивавам втори живот. Докато бях в казармата като артилерист в Стара Загора, едвам не ослепях “, изяснява докторът. Мангъров имал проблеми с очите, а поради физическото натоварване ретината му се отлепила.
„ Беше кошмарно! Бях стигнал да си мисля дали да не си взема куче да ме води на каишка и дали изобщо ще оцелея. Минах през какви ли не доктори “, спомня си доцентът. Тогава един австрийски доктор, величие в офталмологията, оперирал лещата му и направил чудеса за него.

„ Вече виждам доста добре, даже чета вестник без проблем “, смее се Мангъров. Свободното си време инфекционистът прекарва в плуване и пукотевица.
Три пъти в седмицата върви в басейна, а от време на време и стреля, въпреки че се отказал от месото и към този момент не върви на лов.
„ Не съм непоколебим вегетарианец, само че не акцентирам на месото “, твърди инфекционистът. Притежава седем пушки и ловджийски билет, само че скоро не е ходил на лов. „ Все нямам време. А и с тази пандемия малко се закучиха нещата “, твърди доцентът.

Бях и камионджия

В най-трудното за България време – след 1989 година, заради безпаричието доцент Мангъров хвърлил лекарската престилка и отпътувал да работи в чужбина.
„ Първо бях в Швеция, желаех да отпътува в Канада след това, единствено че нещо не се получи в началото. После, като отидох повторно, почнах като водач на тир.

Но знаете ли, още мои сътрудници карат тир в този момент, даже от време на време си пишем, поздравяваме се. Работих не доста дълго като камионджия и се върнах в България. Купихме си тир от една ликвидация с другари. И след това го карахме отново, имаше доста смешни завършения с него. После и с това завърших. Но за нищо не скърбя, което ми се е случило в живота “, заключава докторът.

Разцепи АБВ

Оставка поради хулите на Георги Първанов към номинирания за лидер на листа в АБВ доцент Атанас Мангъров полетя през вчерашния ден от централата на партията в Пазарджик. Областният началник на АБВ в града Атанас Шопов разгласи, че напуща поради острите рецензии на създателя на партията към номинацията на доцента. „ Напускам поста регионален ръководител на АБВ, както и участието си в партията със смесени усеща. Не одобрявам и не разбирам позицията на основателя на партия АБВ против номинацията на един заслужен човек – доцент, доктор, инфекционист, отпред на листите на партията “, написа в обществените мрежи Шопов.

С него се заканиха да си тръгнат от групировката още членове на АБВ в Пазарджик. Основателят на партията и някогашен президент Георги Първанов в изявление за „ 24 часа “ остро се възмути от издигането на Мангъров за депутатски пост от страна на водача Румен Петков, защото подкрепял политиката на щаба, с който пък доцентът води война от началото на пандемията. Според Шопов точно изявленията на Първанов били „ капката “, която преляла чашата на търпението му. Самият Мангъров отхвърли да разяснява обстановката.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР